SHARE

In 2010 werd in een laboratoriumexperiment een bacterie ontdekt die elektriciteit maakt en elektronen over een lange afstand kan geleiden. Uit nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) blijkt nu dat deze bacteriën geen laboratoriumcuriosum zijn, maar wijdverspreid voorkomen in de oceaan. ‘Door gericht op zoek te gaan in de Noordzee en het Deltagebied, hebben we ontdekt dat er in de zeebodem écht bacteriën voorkomen die elektriciteit maken’, legt teamleider prof. Filip Meysman uit. ‘Door vervolgens te gaan pluizen in genetische archieven, http://www.batterij-shop.com/samsung-r510-accu.html Accu Samsung R510 weten we dat deze micro-organismen in allerhande habitats in de oceaan voorkomen, zoals in mangrovemoerassen, de zeebodem onder visboerderijen en zelfs in hydrothermale bronnen in de diepe oceaan.’

Het maken van een natuurlijke batterij levert deze bacteriën een groot voordeel op in de competitie voor energierijke voedingsstoffen. ‘De bacteriën zijn 100 keer dunner dan een haar, en vormen een langgerekte spaghettistreng van duizenden cellen die elektronen aan elkaar doorgeven’, legt Meysman uit. ‘Door elektriciteit te produceren halen de bacteriën op ingenieuze manier hun energie uit de zeebodem. http://www.batterij-shop.com/samsung-aa-pb4nc6b-accu.html Accu Samsung AA-PB4NC6B Het onderste deel van de streng zit enkele centimeters diep begraven in de zeebodem, en haalt daar elektronen uit energierijke zwavelverbindingen. Vervolgens worden de elektronen van cel naar cel doorgegeven. Bovenaan worden de elektronen door andere cellen weer afgegeven aan zuurstof, dat slechts aanwezig in een heel dun laagje aan het oppervlak van de zeebodem. Het gevolg is dat er een elektrische stroom ontstaat in de zeebodem, van beneden naar boven. Het is de eerste keer dat een degelijke biologische batterij in de natuur is aangetroffen.’ http://www.batterij-shop.com/samsung-aa-pb9nc6b-accu.html Accu Samsung AA-PB9NC6B

Een nieuwe vorm van leven Alle levende cellen hebben energie nodig, en hun energievoorziening gebeurt op een soortgelijke manier, van bacteriën tot olifanten. De regel is ‘ieder voor zich’, elke levende cel maakt zijn eigen energie. De nieuw ontdekte bacteriën zijn uniek omdat de verschillende cellen van de bacterie met elkaar samenwerken voor hun energievoorziening, waarbij verschillende cellen instaan voor een deel van de energievoorziening. ‘Dit mechanisme, waarbij bacteriën elektriciteit maken en elektronen transporteren over grote afstanden, http://www.batterij-shop.com/samsung-aa-pb9ns6b-accu.html Accu Samsung AA-PB9NS6B slaat microbiologen met verbazing, zegt Meysman. ‘Het verandert volledig ons beeld van hoe cellen kunnen samenwerken. Het is alsof je twee broers hebt, waarvan de ene alleen inademt en de andere alleen uitademt. Het toont aan hoe inventief biologische evolutie kan zijn.’

Bacteriële smartphones Het efficiënt geleiden van elektriciteit in organische materialen is de heilige graal van de materiaalkunde. Er wordt veel onderzoek naar gedaan, onder meer om lichte en flexibele zonnecellen te kunnen ontwerpen. Nu blijkt dat een bacterie uit de zeebodem dit trucje al uitgevonden heeft. ‘Als we weten hoe onze bacteriën dit voor elkaar krijgen, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps2c-accu.html Accu Sony VGP-BPS2C biedt dit mooie kansen voor vernieuwend onderzoek naar bio-elektrische materialen en toepassingen. Misschien draait een smartphone binnen 10 jaar wel op miniscule geleidende bacteriedraadjes.’

Ook het Zoe-systeem van de vorige HTC One is weer van de partij, waardoor de galerij-app automatisch video’s en foto’s groepeert en er een soort diavoorstelling van maakt met ingebouwde thema’s en bijpassende muziek. Leuk, maar het kan het lastig maken om een bepaalde foto te vinden.

De camera-app heeft nog meer ingebouwde filters en mogelijkheden, waaronder de Foregrounder – die speciale effecten toevoegt aan de achtergrond van je foto – en 3D Dimension Plus, waarmee je foto’s een kunstmatig 3D-effect kan meegeven. Je krijgt ook een hele berg shooting-modi, zoals een nachtmodus, HDR, en panoramamodus, http://www.batterij-shop.com/sony-vaio-vgn-fz-accu.html Accu Sony VAIO VGN-FZ en je kan manueel de instellingen aanpassen voor een heleboel features, zoals bijvoorbeeld de witbalans en sluitertijd.

Kort gezegd, de HTC One M8 heeft aan de softwarekant alles om enthousiaste smartphone-amateurfotografen blij te maken. Jammer genoeg wringt daar meteen het schoentje: de eigenlijke camera van de HTC One M8 is veruit zijn zwakste punt. De 4 ‘Ultrapixel’-camera heeft ondanks HTC’s beweringen maar 4 megapixel, wat niet opkan tegen zijn directe concurrenten zoals de GS4, http://www.batterij-shop.com/sony-vaio-vgn-nr-accu.html Accu Sony VAIO VGN-NR Note 3, of G2, die allemaal een scherpere 13-megapixelsensor meekregen.

Hoewel elke fotograaf je zal zeggen dat het aantal megapixels alleen de kwaliteit van je camera niet alleen bepaalt, wordt bij de nieuwe One al snel duidelijk dat de camera niet geweldig presteert. De kleurweergave en witbalans is meer dan redelijk voor een smartphonecamera, maar zelfs in ideale lichtomstandigheden zijn de details op foto’s simpelweg te zacht. De camera was al een punt van kritiek in de vorige One, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13_s-accu.html Accu Sony VGP-BPS13/S en hoewel hij verbeterd is bij de M8, blijft het erg spijtig dat HTC er bij deze opvolger niet meer aandacht aan besteedde.

Zoals alles aan dit toestel reageert de camera wel heerlijk scherp; geen wachttijd tussen shots. Ook de app zelf verdient een pluim: die slaagt erin om zowel uit de weg te blijven als je je wil concentreren op het fotograferen, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13a_q-accu.html Accu Sony VGP-BPS13A/Q als om je alle features die je nodig hebt op een handige, coherente manier aan te bieden. 

Laat me wel nuanceren dat de zwakkere camera je niet zal storen als je simpelweg een leuke foto op een feestje of op vakantie wil nemen om op Facebook te gooien, daarvoor doet hij perfect z’n werk. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps22-accu.html Accu SONY VGP-BPS22 Als je echter nét iets meer uit de camera wil halen, zal de One je waarschijnlijk teleurstellen.

De One M8 draait natuurlijk op de laatste versie van Android, 4.4.2. Je krijgt dus alle voordelen van KitKat bij dit toestel: een cleanere lay-out, een meer volledige integratie met Google-search en snellere performance. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps2b-accu.html Accu Sony VGP-BPS2B Daarbovenop plaatst HTC zijn eigen Sense-schil, die momenteel aan zijn zesde versie toe is.

Doorgewinterde Androidgebruikers mopperen wel eens over de Sense-schil, omdat die zowat elk vertrouwd aspect en icoontje van standaard-Android onder handen neemt, maar persoonlijk vind ik het een geslaagde interface. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13a_s-accu.html Accu Sony VGP-BPS13A/S Het flat ontwerp ziet er clean, modern en overzichtelijk uit. De kleurenpaletten die je kan instellen – een nieuw feature in versie 6 – brengt een subtiele hiërarchie aan in de verschillende apps en instellingen, en de vijf instelbare hoofdschermen werken vlot.

Het meest linkse scherm wordt ingenomen door de ingebouwde nieuwsaggregator, BlinkFeed. Die heeft tegenover de vorige versie ook een fijne make-over gekregen, waardoor hij onder andere niet meer ingesteld staat op de Home-knop en nu ook zelf kanalen en zoektermen kan ingeven. Je kan die functie ook afzetten als je dat wil. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13b_s-accu.html Accu Sony VGP-BPS13B/S BlinkFeed heeft duidelijk goed gekeken naar Flipboard, en hoewel het naar mijn mening niet specifiek beter functioneert dan die app is het fijn om je sociale media-feeds en een aantal nieuwsbronnen in een geïntegreerde lay-out over het scherm te zien rollen.

De M8 heeft, zoals je zou verwachten van een toestel met zijn specificaties, toegang tot alle Google-tools: Gmail, Google+, de Chrome-browser, en Google Drive zitten allemaal voorgeïnstalleerd, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13s-accu.html Accu Sony VGP-BPS13S net zoals natuurlijk de Google Play Store, Books en News Stand. Ook het nogal futuristische notificatiesysteem Google Now vind je aan boord en kan je bereiken door omhoog te vegen van de onderkant van je scherm.

Over vegen gesproken: HTC heeft een aantal erg handige gebaren toegevoegd in de M8. Je kan je toestel wakker maken met twee tikken op het scherm. Als je het beveiligingsscherm niet aangezet hebt, kan je vervolgens naar rechts vegen om BlinkFeed te openen of naar links om rechtstreeks naar het hoofdscherm gevoerd te worden. Om de camera-app te openen hoef je de telefoon dan weer alleen horizontaal te houden en een van beide kanten van de volumeknop ingedrukt te houden. Het zijn kleine dingen, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13-accu.html Accu Sony VGP-BPS13 maar ze maken het bedienen van je toestel wel heel wat aangenamer.

Alles bij elkaar genomen is de HTC One M8 een elegant ontworpen smartphone met een intuïtieve softwareschil, sterke specificaties, en een indrukwekkend 5 inchscherm. Het is in elk opzicht een premium-toestel, en al je zoals ik gevoelig bent voor mooi design met veel aandacht voor details – zowel van het toestel als van de software – dan is de One zeker je investering waard. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13a_b-accu.html Accu Sony VGP-BPS13A/B Ook voor wie zijn smartphone graag laat dubbelen als tv of gameconsole is het een waardige speler. Fotografieliefhebbers daarentegen moeten misschien elders hun gading zoeken.

Volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua, dat een reporter aan boord heeft van een van de Chinese schepen in de Indische Oceaan, zou een Chinees schip signalen hebben opgevangen die van de zwarte dozen van MH370 afkomstig zouden zijn. Verder is er wel geen enkele officiële confirmatie van dat bericht.

Maar moesten deze feiten correct zijn, zou dit een gigantische vooruitgang betekenen in het onderzoek naar de crash van MH370, want tot nu toe zijn er nog steeds geen brokstukken gevonden. Maar hoe werkt het uitzenden van http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13_b-accu.html Accu Sony VGP-BPS13/B signalen van de twee recorders nu precies?

Als we spreken over de zwarte dozen dan bedoelen we de Flight Data Recorder (FDR) en de Cockpit Voice Recorder (CVR). Die zien er in hun oranje omhulsel ongeveer hetzelfde uit, maar zijn wel 2 aparte onderdelen. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps13b_q-accu.html Accu Sony VGP-BPS13B/Q Bij een crash moet dus de locatie van beide recorders worden gevonden.

De foto hieronder toont hoe zo’n FDR of CVR van een commercieel vliegtuig zoals de verdwenen B777 er ongeveer uitziet. Het uiterste rechtse deel (de witte capsule) op de foto is de Underwater Locator Beacon. http://www.batterij-shop.com/sony-vaio-vgn-z-accu.html Accu Sony VAIO VGN-Z Dat is het onderdeel van de recorders die signalen onderwater uitzendt en die dan door schepen met de de juiste apparatuur kunnen worden opgemerkt.

Volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua, dat een reporter aan boord heeft van een van de Chinese schepen in de Indische Oceaan, zou een Chinees schip signalen hebben opgevangen die van de zwarte http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps8-accu.html Accu Sony VGP-BPS8 dozen van MH370 afkomstig zouden zijn. Verder is er wel geen enkele officiële confirmatie van dat bericht.

Maar moesten deze feiten correct zijn, zou dit een gigantische vooruitgang betekenen in het onderzoek naar de crash van MH370, want tot nu toe zijn er nog steeds geen brokstukken gevonden. Maar hoe werkt het uitzenden http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps8a-accu.html Accu Sony VGP-BPS8A van signalen van de twee recorders nu precies?

Als we spreken over de zwarte dozen dan bedoelen we de Flight Data Recorder (FDR) en de Cockpit Voice Recorder (CVR). Die zien er in hun oranje omhulsel ongeveer hetzelfde uit, maar zijn wel 2 aparte http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps9_s-accu.html Accu Sony VGP-BPS9/S onderdelen. Bij een crash moet dus de locatie van beide recorders worden gevonden.

De foto hieronder toont hoe zo’n FDR of CVR van een commercieel vliegtuig zoals de verdwenen B777 er ongeveer uitziet. Het uiterste rechtse deel (de witte capsule) op de foto is de Underwater Locator Beacon. Dat is het onderdeel van de recorders die signalen onderwater uitzendt en die dan door schepen met de de juiste apparatuur kunnen worden opgemerkt. http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps9_b-accu.html Accu Sony VGP-BPS9/B

Maar vanop welke afstand kunnen die pulsen onder water worden opgevangen? De beacon kan tot op een diepte van 4 tot 4.500 meter signalen uitzenden. Het bereik van de signalen kan met recorders van 160dB gaan van 1 tot 5 kilometer en met een kracht van 180dB gaan van 4 tot 7 kilometer. De afstand hangt eigenlijk af van de omstandigheden en waar http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps9a_b-accu.html Accu Sony VGP-BPS9A/B de beacon precies op de bodem ligt.

Het voordeel van zo’n kort bereik is dat je dus een vrij precieze locatie kan verkrijgen van de recorders, zeker op grote dieptes zoals in de Indische Oceaan. Bij grote dieptes moet je praktisch bovenop http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps21a-accu.html Accu SONY VGP-BPS21A de sensor zitten om de pulsen op te vangen.

Overeindseweg is één van de verborgen objecten van de Waterlinie. Het biedt volgens de gemeente aantrekkelijke kansen voor verdere ontwikkeling. Het complex ligt op Nieuwegeins grondgebied langs het Amsterdam Rijnkanaal, http://www.batterij-shop.com/sony-vgp-bps21-accu.html Accu SONY VGP-BPS21 tegenover de Plofsluis.

Het terrein is op dit moment niet toegankelijk voor publiek. Daarom start de gemeente Nieuwegein dit jaar een openbare verkoopprocedure onder voorwaarden. Belangstellenden worden uitgenodigd http://www.batterij-shop.com/toshiba-satellite-l750-accu.html Accu TOSHIBA Satellite L750 om creatieve ideeën in te dienen om het Werk aan de Overeindseweg te behouden en nieuw leven in te blazen.

Niet alleen geïnteresseerden zijn tussen 14 en 17 uur welkom tijdens deze eerste kijkmiddag, maar ook andere belangstellenden in de objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en omwonenden. http://www.batterij-shop.com/toshiba-satellite-p300-accu.html Accu Toshiba Satellite P300Tijdens deze middag is het mogelijk om het terrein te bekijken en vragen te stellen over het verkoopproces.